Търси

Наука и човешки права- Ръководство за Добри Практики за Младежки Работници

  • 20/06/2024 13:11
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5

На 22 май 2024 година в културния център Г8 се състоя важно събитие – представянето на новото ръководство за добри практики за младежки работници. Това ръководство е част от проекта „For a Better Future: Science and Human Rights Education“, и е налично на три езика: български, английски и румънски. Проектът е инициатива, насочена към обогатяване на знанията и уменията на младежките работници в сферата на науката и човешките права, с подкрепата на програма Еразъм+ (проектен No 2022-3-RO01-KA210-YOU-00097096) и усилията на Фондация „Ценности, Добродетели, Интегритет“, „Хуманисти Малта“ и „ASUR - Asociatia Secular-Umanista din Romania“.

Ръководството е ценно за всички, които работят с младежи, защото съдържа важна информация и практики в областта на науката и човешките права. То подробно разглежда взаимната връзка между науката и човешките права, както и етичните дилеми, свързани с тях. В него се включват съвети и насоки, които насърчават критичното мислене, развитието на емпатия и социалната отговорност сред младите хора, с акцент върху това как науката допринася за развитието и защитата на човешките права.

На събитието присъстваха представители от различни европейски неправителствени организации, активно участващи в младежката работа. Специален гост на събитието беше американският професор д-р Уилям Бене от Американския институт за полярности на демокрацията, който сподели свой опит по темата. В рамките на събитието се проведоха оживени дискусии, изразяващи ентусиазъм и ангажираност от страна на младежките работници. Те си тръгнаха изпълнени с чувство за социална отговорност и мотивирани да разпространяват темата в своята работа с младежите.

Ръководството не е само информативен документ, но и практичен инструмент за младежките работници, предлагащ конкретни методи и подходи за работа с младежи, които могат да се приложат в различни контексти. Освен тези теми, ръководството разглежда нарастващата вълна на дезинформация и разпространението на фалшиви новини, като предоставя практически съвети как да се избегне този капан.

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност: