Търси

Младежки обмен „Увеличи своите шансове за намиране на работа, изгради бъдещето си: междукултурен обмен за по-добро навигиране в европейския пазар на труда“

Младежки обмен „Увеличи своите шансове за намиране на работа, изгради бъдещето си: междукултурен обмен за по-добро навигиране в европейския пазар на труда“

От 25 юни до 1 юли фондация Ценности, Добродетели, Интегритет беше домакин на партньори от Хърватия (Ocean Znanja u Republici Hrvatska), Гуадалуп (Réseau Jeunesse Outre-Mer), Германия (Naturkultur EV) и Испания (Ayuntamiento de San Justo Desvern) в Самоков, България, по проект за младежки  обмен „Увеличи своите шансове за намиране на работа, изгради бъдещето си: междукултурен обмен за по-добро навигиране в европейския пазар на труда“. 25-те младежи участваха в оживени дискусии и дейности по темата за заетостта.

Целта на обмена беше фокусирана върху овластяването на младежите, като им се предоставиха ценни инструменти за търсене на работа и кандидатстване, както и проучване на световни платформи за търсене на работа. Създаването на персонално видео CV беше акцентът на проекта, но участниците също така научиха повече за възможности за доброволчество, поставяне на цели и компетенциите за Youthpass сертификат.

Младежите имаха възможност да опознаят Самоков чрез интерактивни дейности и Рила планина в почивния си ден. Нощите бяха пълни с настолни игри, Евроденс състезания, Cooktelling и свързване един с друг. Всички си тръгнаха с топли чувствао и ценни умения и познания за европейския пазар на труда. Можете да намерите повече за процеса в нашето видео.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.