Солидарност в действие

Солидарност в действие

Проект „СОЛИДАРНОСТ В ДЕЙСТВИЕ”, финансиран с договор 2020-3-BG01-ESC31-094740 от Центъра за развитие на човешките ресурси по програма „Европейски корпус за солидарност“ на Европейския съюз, се изпълнява от петчленна група младежи-доброволци към фондация „Ценности, добродетели, интегритет“.

Проектът цели да популяризира ценността (и добродетелта) „Солидарност” сред младежки кръгове в столицата и страната, а и в цялото българско общество. Идеята е чрез средствата на социално ангажираното изкуство да се покажат добри и вдъхновяващи примери на солидарност в действие и така да се „заразят” българските граждани да се включват в инициативи за солидарност, по примера на младите хора

От 01.03.2021 до 28.02.2022 ще бъдат осъществени следните основни дейности: национални младежки конкурси за кратка литературна форма и за изображение на тема „Солидарност в действие“ и театрален спектакъл по мотиви от литературния конкурс. Ще бъде издаден (първоначално в електронна форма, а впоследствие и като книжно тяло) сборник с най-добрите творби от литературния и изобразителен конкурс.